BellaBlog - Minden ami ruházkodás

Nyári öltözködési tippek alkat alapján

Barby
Barby
2021.07.12 15:35
Nyári öltözködési tippek alkat alapján

Egy nő alakjának típusa elárulja, mit javasolt kihangsúlyozni és a milyen öltözködési trükkökkel lehet eltakarni esetleges szépséghibákat. Ez különösen fontos kérdés a nyári időszakban, hiszen kevesebb ruhát hordunk, ami többet fed fel alakunkból.

Akkor mégis mit vegyünk fel?

 

 

A mai divat egyre elvontabb, az új trendek a hétköznapokban általában nem hordhatóak. Minden nő próbál odafigyelni az öltözködésre, viszont ennek kulcsa nem a legújabb divat követésében rejlik, hanem abban, hogy egy nő tudja, melyik alaktípusba tartozik és ennek megfelelően milyen szabályokat kell betartania!

Sok nő számára okoz problémát a ruhatár összeállításánál, hogy nem tudják mindig, mi az ami igazán jól áll nekik. Megtetszik nekik egy ruhadarab, felpróbálják, de az összkép mégsem olyan lesz, mint amilyennek azt korábban elképzelték, vagy ahogy a próbababán állt.

Éppen ezért fontos, hogy ne az aktuális divat szerint öltözködjenek, hanem az alapján, hogy mi az előnyös és mi a kerülendő.

Elsőként állapítsuk melyik, milyen testalkatunk van: alma, körte, oszlop, serleg vagy homokóra, majd tartsuk be az adott testalkathoz tartozó öltözködési szabályokat.

Körte alkat

A körte, vagy más néven háromszög alkat jellemzője a szélesebb csípő, de jól látható derék. A vastagabb lábak miatt a felsőtest keskenyebb, így gyakran kisebb méretű ruhadarabokat kell venniük ezen területre. A has általában lapos, a túlsúly a fenékre és a combokra kerül. A figyelmet tehát a felsőtestre és a derékra kell terelni, hogy minél jobban egyensúlyba lehessen hozni az összképet.

Ezt megtehetjük a vállak kiemelésével, válltöméses blézerrel, ruhákkal, illetve az U alakú kivágott darabok viselésével. A világos színű felsők, buggyos, fodros ujjak szintén ajánlottak, viszont alsóruházatban javasolt elkerülni a világos színeket! Mivel a körte testalkatú nők rendkívül nőiesek, jól állnak rajtuk az A vonalú és derékban húzott darabok, egyberuhák.

Előnytelenek számukra a sellő- és ceruzaszoknyákcsípőnadrágok, túlzottan feszülő ruhadarabok.

Alapszabály tehát a felsőtest kihangsúlyozása, alsótestről való figyelem elterelés azzal, hogy kerüljük az élénk színeket, mintákat, díszes zsebeket.

Serleg alkat

A serleg alkat a körte ellentéte, épp ezért nevezik fordított háromszögnek is, hiszen a felsőtest a hangsúlyosabb: nagy mell, széles hát, néha pocak jellemzi ezt a testalkatot, viszont a lábak vékonyabbak. Mivel az ezen típusba tartozó nők mellbősége jelentősen nagyobb csípőszélességüknél, olyan ruhákat javasolt hordaniuk, melyek a felsőtestet optikailag csökkentik és a lábaikat kihangsúlyozzák. Tehát a rövidnadrágos és szoknyák minden mennyiségben ajánlottak magas sarkú cipőkkel kombinálva.

Előnyösek számukra a mélyebb, V-kivágású felsők, ruhák, mivel ezek nyújtják, keskenyítik a felsőtestet. Kerülendőek viszont az élénk színek és minták, ezeket inkább az alsó testrészeken viseljék, valamint a testhez simuló ruhák és a trapéznadrág.

Alma alkat

Az alma alkatú nők esetében a váll szélesebb, mint a csípő, viszont a legnagyobb hangsúly a hasra kerül. A derék alig vagy egyáltalán nem látható, a mellek nagyok, és mindig van egy kis pocak. A lábak vékonyak, a túlsúly a hasra rakódik.

A hangsúlyt ennél a testalkatnál a lábakra vagy a mellekre kell terelni, és kerülni kell azon darabokat, melyek felhívják a figyelmet a hasra. Egy laza, derékban nem feszülő, dekoltált felső mindig jó megoldás az alma testalkatú nőknek.

Praktikusak még a függőleges mintájú vagy sötét, egyszínű felsők, a fokozatosan bővülő blúzok. Fontos, hogy optikailag a felsőtestet nyújtsuk, szoknyáknál pedig a rövidebb darabokat válasszuk kihangsúlyozva a lábakat.

Kerüljük csípő nadrágokat, csillogó darabokat, testhez simuló ruhákat.

Oszlop alkat

Az oszlop testalkattal rendelkező nők mellbősége, csípője és dereka közt nincs nagy különbség, többnyire „egyenesek”. Ez estben az a cél, hogy tagolják alakjukat valamely testrész kihangsúlyozásával. A váll kilátszódhat, de kombináljuk a ruhát egy övvel a derék kiemelése okán. Mintás ruhák bátran hordhatóak, a fodros, deréktól bővülő szoknyák is javasoltak!

Kerülendőek a vízszintes csíkok, egyenes szabású ruhák.

Homokóra alkat

A homokóra alkattal rendelkezőknek a legszerencsésebbek, a váll és a csípő szélessége hasonló, a derék karcsú. A legarányosabb és legideálisabb testalkat, a fent említett 3 típusba tartozó nőknek, az öltözködési tippek figyelembevételével a homokóra alkatot kell elérnie.

Ennél a típusnál hangsúlyozni kell az arányos alakot, kiemelni a csípőt. A nagy mellek és a karcsúság nem feltétele a homokóra lakatnak, ők is küszködhetnek plusz kilókkal, viszont rajtuk ez egyenletesen oszlik el. Előnyös számukra bármilyen derékban szűkített, vagy a test vonalát követő ruha.

Szinte bármilyen fazonú szoknyát vagy nadrágot viselhetnek, de leginkább a ceruzaszoknya és a szűk szárú nadrág emeli ki az alkatukat.

Kerülendőek a bő ruhák, hiszen ez eltakarja ideális alkatukat.

 

Remélem ismét sikerült hasznos ötleteket adnom, találkozunk jövő héten!

 

Puszi, Barby