INGYENES házhozszállítás 20 000Ft-os termékrendelés felett!

Kérdése van? Hívjon minket! +36301602111

BellaBlog - Minden ami ruházkodás

Top 5 hajmeresztő mosásbaki, amelyektől tönkremennek a ruhák

Barby
Barby
2021.01.20 10:24
Top 5 hajmeresztő mosásbaki, amelyektől tönkremennek a ruhák

A mosás nem bonyolult dolog. Viszont sokféleképp el lehet rontani. Ám a balsikernek is két fajtája van: van az eset, amikor valaki teljesen véletlen hozza össze, és van, amikor „azt hitte, hogy…”. Lássuk, melyek a leghajmeresztőbb mosástévhitek, amelyeknek bizony egy ruha is lehet a tanulópénze, ha nem figyelünk oda!

 

 

A tévhit, amelyet általánosságban hallasz:

Hogy az igazán makacs foltokat – ne aggódj, ez nem mosópor reklám – csak a 60 fokos mosás távolítja el makulátlanul. Bármi is legyen az a bizonyos makula. De mindegy is az utóbbi felvetés, mert az előbbi sem igaz. Fűfolt, durva sárfolt, makacs ételfolt: próbáljuk ki, hogy nem a hőmérsékletet növeljük, hanem a mosópor mennyiségét! A hőfokot pedig hagyjuk mondjuk 30 fokon!

A tévhit, amelyet a reklámok sulykolnak:

Hogy minden baktérium elpusztul mosáskor. Lássuk be, 2020 és 2021 sem tartogatott sok fordulatot járványügyben, azonban a higiénia sokkal nagyobb szerepet töltött be a háztartásokban. Épp ezért könnyebben el is hisszük, hogy a mosás alkalmával a baktériumok is elpusztulnak a ruhákról. A mosás azonban önmagában kevés ehhez. Ehhez speciális mosószerre van szükségünk, amely 30 és 40 fokon is kiírtja a baktériumok 99,9%-át. Ha valahol ilyen reklámot látunk, hihetünk neki.

A tévhit, amelyet akkor hiszel el, ha épp új porszívót vettél:

Hogy a szőnyegtisztítás és a porszívó kéz a kézben jár! Azt sajnos nem tudjuk, hogy egy tányérból esznek-e vagy mindig összevesznek-e, de a porszívó nem fogja a szőnyeget tisztává varázsolni, hacsak a porszívó nem ultramodern, a szőnyeg pedig nem a varázsszőnyeg az Aladdinból. Minden más esetben az eredmény nem lesz kielégítő. Érdemes olykor mélytisztító hatású szereket bevetni, amelyek képesek behatolni a szálak közé is, hogy a mélyebben tanyázó szennyeződéseket is kiszedjék.

 

A tévhit, amelyet azért hiszünk el, mert féltjük az új ruhánk:

Hogy a sok mosással a ruhák elkopnak. Noha ennek régen lehetett alapja, mostanra már olyan mosószereket préselt ki magából a piac, amelyekkel az ilyen probléma élből elkerülhető.


A tévhit, amelyeket azért hiszünk el, mert nem akarjuk takarítani mosógépünket:

Hogy a mosás nemcsak a ruhákat, hanem a mosógépet is tisztítja. Noha ez esetben nem állunk messze az igazságtól – már akinek a körülbelül 500 km nem messze. Na, ennyire lövünk még akkor is mellé: a mosás ugyan a dob belső részét tisztán tartja, a számunkra láthatatlan részeket azonban tovább szennyezi. Egy év alatt körülbelül fél kiló kosz is összegyűlhet a mosógépben, ha nem teszünk ellene.

Most, hogy tudod e tévhiteket, ezzel is közelebb vagy ahhoz, hogy hatékonyabban óvd a mosógéped! Mindenki annak örül, ha minél kevesebbszer kell venni. Ruhát és mosógépet is.

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Puszi: Barby