INGYENES házhozszállítás 20 000Ft-os termékrendelés felett!

Kérdése van? Hívjon minket! +36301602111

BellaBlog - Minden ami ruházkodás

Az öltözködésnek nincs körvonala – tippek a molett öltözködéshez

Barby
Barby
2021.04.19 08:18
Az öltözködésnek nincs körvonala – tippek a molett öltözködéshez

Az öltözködésben van egy 24 karátos aranyszabály: nem az alakunk kisebbségére, hanem inkább a homokóraságára törekszünk. Épp ezért a molett öltözködés semmiben sem különbözik a normál testalkatú hölgyek öltözködésétől. Egyszerűen csak ki kell jelentenünk: nem Neked kell mindig belefogyni a ruhába, hanem a ruha vesztett el egy vevőt. Cikkünkben összeszedtünk néhány szuper tippet: mi áll jól a molettebb testalkatnak?

 

Legyünk legyőzhetetlenek

Valamiért az Isten úgy teremtette meg a világot, hogy a finom dolgok jobban hizlalnak. A felszedett kilókkal pedig a testalkat is megváltozik. Legyünk őszinték: nő a test. De mi is nők vagyunk. Így ismerünk pár trükköt. Rajtunk aztán nem fog ki a divat. Van, amikor előfordul, hogy a felszedett kilók után is megmarad a karcsú derékvonal. Ha vagy akkora mázlista, hogy a plusz kilók felszedésekor is látható íve van a derekadnak, ne féld azt megmutatni! Szobrászkodj egy kicsit magadon, hangsúlyozd a vonalaid! Egy öv például nagyon jól megerősíti e vonalakat. Ha esetleg a derék mégsem annyira vékony, de a melleid nagyobbak, akkor a derékvonal automatikusan a mellek alá kerüljön! A keblek méretét aszerint kell megbecsülni, hogy a melled vagy a hasad esik-e előrébb.

Az arcra és a frizurára nagyon könnyű ráterelni a figyelmet: smink, hajvágás, feltűnőbb ékszerek, kendők. Itt lehetőséged nyílik aztán mindenre: játssz a színekkel, alkalmazz különféle kontrasztokat, színösszeállításokat! Alkalmazd a…

Mennyiségi kontrasztot

Mi is a mennyiségi kontraszt? Azt jelenti, hogy az öltözéked durván két színből állítod össze, ám az egyikből nagyon sokat, a másikból pedig nagyon keveset használsz. Milyen varázslat ez? A figyelem automatikusan a kevesebbszer használt színvilág felé irányul. Például: ha tetőtől talpig feketében leszel, de a nyakadba például raksz egy rózsaszín kendőt, akkor a figyelem automatikusan a kendő felé irányul. De ez fordítva is így van: ha a világ összes színének összes keveréke ott van a kendőn, alatta pedig van egy egyszerű fehér póló, akkor az emberek a pólót fogják először dicsérni, hiába figyelemfelkeltő a sál. Ezt irányított figyelemnek hívjuk. Nagyon hasonló ahhoz, mikor megkérdezel valakit, hogy milyen színű a karórája, majd miután megnézi és elmondja, megkérdezed tőle, mennyi az idő. Nem fogja tudni, mert nem azt figyelte. Pedig mindkét esetben az órára kellett ránéznie. Tehát a fókusz a lényeg.

Az aszimmetria a nyerő

Ha a ruha aszimmetrikus, a testalkat sem kap akkora hangsúlyt. Egyszerűen csak másra terelődik a figyelem. A geometrikus mintázat szintén jó ötlet: zavarja a szemet, nem engedi észrevenni azokat a fránya plusz kilókat. Viszont nézzük meg ezeknek az ellentétét: a vízszintes csíkozás például kövérít. Ahogy a nagyobb minták is. Főleg azok, amelyek szögletesítenek. Eleve nem nőies - de molett testalkatnál egyenesen ront az összképen – a téglalap alakzat. A hordott ruha legyen lágy, leomló, alakkövető, viszont ne testhez simuló! Az anyag közepesen legyen vastag, a két szélsőség hangsúlyoz: a vékony anyag a hurkákat emeli ki, a vastag anyag pedig eleve plusz tömeget jelent optikailag. És itt jön képbe a bűvészet. Egyfajta slusszpoén, vagy inkább slusszmegoldás az…

Optikai nyújtás

Avagy hogyan kelts szimplán az öltözködéssel optikai illúziót? Monokróm öltözködés esetében, ha ugyanazt a színt viseled – legyen az a szín bármilyen szín -, nem töröd meg a tested vonalát vízszintes vonalakkal. Ha mégis mondjuk egy övre kerülne a sor, akkor az legyen ugyanolyan színű, mint a ruha. Pluszként: ha a ruhád fekete, elmondhatod magadról, hogy karate nélkül megszerezted a fekete övet. A harisnya és a cipő sem lóghat ki a színsorból, úgy, mint az öv, ezeknek is ugyanolyan színűnek kell lennie.  Sötét színek esetében van egy praktika: világos háttér előtti sötét tárgyakat kisebbnek a szem kisebbnek érzékeli. Nem azt mondjuk, hogy mindenhová vigyél magaddal egy világos hátteret magad mögött, de sötét ruhában ajánlott nappal többet megjelenni a városban. A monokróm öltözködés tehát akkor lesz tökéletes „trükk”, ha azt nappal vagy világos háttér előtt hordod.

Kiegészítő

A magassarkú kiválóan emel rajtad. Ha gyakorlott magassarkú-akrobata vagy, ajánljuk használatra. Emellett használd ki a ruhák hosszanti vonalait: hosszú kabát, hosszú lánc, hosszú kendő, stóla, szőre – itt lehet aztán variálgatni a ruhadarabokat. A gömbölyű formához szögletes táskát érdemes választani. A testméreted legyen a mérce: a táskaméret, a szíj, a pánt igazodjon a saját méreteidhez. A vékony pántok mellett mi is nagyobbnak tűnünk.

Tehát: ha a stílusod a helyén van, minden a helyén van. Ha hozzád illő ruhákat veszel fel, senki sem fog figyelni az alakodra. Ez vagy Te. Így vagy Te. Te így definiálod magad a külvilág számára. A harmónia a valódi lényeg. A harmónia és a stílusosság ejti rabul először az embereket, nem a világ összes színe egyszerre. Komponálj egy olyan szettet, mint Beethoven a szonátát, és akkor nem érhet baj.

Reméljük, hogy segíthettünk kialakítani a saját stílusod! Itt az év melegebbik fele, játsszunk akkor egy nagyot: tévedjünk el a ruhalabirintusban! Találkozzunk legközelebb!

Puszi, Barby