BellaBlog - Minden ami ruházkodás

Állandó a változás

Barby
Barby
2021.06.22 12:22
Állandó a változás

Sokszor esünk abba a hibába, hogy a mindennapok mókuskerekébe ugyan azokat a köröket futjuk az öltözködésünk terén. A reggeli gyors készülődés során felkapunk egy farmert és pólót vagy pulcsit, majd már futunk is a gyerekkel az iskolába vagy dolgozni.

De miért is kell változtatnunk???

Kizárólag saját magunk miatt!

Csak azért, mert a barátnőnk, barátunk azt mondja, hogy máshogy kellene öltözködnünk, ne változtass! Ha mégis emiatt tennéd, látszani fog rajtad, hiszen nem érzed majd komfortosan magad az új ruhadarabokban. Mindenképpen magadat add! Vedd figyelembe, mi illik a mindennapokhoz! A legfontosabb pedig, hogy érezd benne jól magad!

Ha unod a megszokott stílust!

Minden reggel ugyan azt a szettet húzod, esetleg másik színű pólóval tarkítod, de mégsem vagy elégedett. Nézz körül a ruhatáradban és vegyél fel egy olyan darabot, amely már rég volt rajtad. Hidd el, magad is meglepődsz majd, hogy milyen jól áll!

A korral érdemes változni!

A kerek évszámokba lépés vízválasztó lehet, akár a 20-as , akár az 50-es éveinket hagyjuk hátra. Az idő bizony múlik, mellyel a stílusunkon is változtatni kell, hiszen ami jól állt 30 évesen, 60 évesen már nem javasolt. Persze rengeteg ellenpéldát látunk, mégse ezek alapján döntsünk. Az évek múlásával inkább az elegancia és minőség felé tegyünk lépéseket.

Kövessük a testalkatunk változását!

Igen, ez sajnos a legtöbb nőnek egy fájó pont, DE észre kell venni, hogy bizonyos ruhák már nem állnak olyan jól 2 gyermek szülése után.

A lelki világunk változásával együtt!

A negatív hatások következményeképp az öltözködésünk is unalmasabb, szürkébb lehet. DE ilyenkor idézzük fel Coco Chanell egy mondatát:  „Minél rosszabbul mennek a dolgaid, annál jobban kell kinézned”. Megjelenésünkkel nem csak mások felé mutathatjuk, hogy nem hagyjuk el magunkat, hanem saját magunknak is!

Az unalmas stílus önbizalom romboló! 

Próbáljunk meg a már meglevő ruhatárunkból olyan darabokat párosítani, melyeket el sem tudnánk képzelni együtt. Ezzel a módszerrel könnyen kereshetünk magunknak egy másik irányt az öltözködésre.

Kövessük a divatot!

Nem arra gondolok, hogy minden évszakban vegyük meg a legújabb kollekció darabjait, hanem a 10 évnél régebbi ruhákat már NE hordjuk!  Dobd el a trapéznadrágot, itt van néhány ötlet mit vegyél fel helyette. 

Színesen!

Az unalmas ruhatár 2-3 színből áll, így érthető, hogy ezekből nem lehet izgalmas szetteket összeállítani. Keresd meg azokat a színeket, melyek közel állnak hozzád és a már meglevő ruhatáradba is beleillik, de mégis feldobja azt.

Hol hibázunk?

Elsősorban a vásárlás közben. Hajlamosak vagyunk olyan darabokat kiválasztani, amiket már korábban is hordtunk, beváltak, amelyeket már megszoktunk. Próbálj fel olyan ruhákat  is boltba, amit nem „szoktál” hordani. Hidd el megtalálod közte azt, ami miatt érdemes változtatni!

Remélem hasznosnak találtátok az írásomat és tudtam segíteni a változatos öltözködésben.

Találkozunk egy hét múlva!

Puszi, Barby