BellaBlog - Minden ami ruházkodás

A ruhák palackpostája: 5 üzenet, amit a ruhákkal közvetítesz

Barby
Barby
2021.01.20 09:55
A ruhák palackpostája: 5 üzenet, amit a ruhákkal közvetítesz

Nem a ruha teszi az embert. Valószínűleg ezzel a mondással most találkozol négyszázadjára, de olvass tovább, esküszünk, a felütő mondat nem tartozik bele abba az ötbe. Nem is közmondás lehet ez, inkább aranyköpés. Habár sosem tudtuk, hogy egy köpés milyen, mikor arany. Manapság az emberek a próbafülkékben mindig olyan szemmel vizsgálják a ruhájukat, hogy mit ad hozzájuk. Ám ez az 5 üzenet bizonyítja, hogy nem is lehetne rosszabb ez a hozzáállás. Ne azt nézd, mit ad hozzád a ruha! Hanem azt, hogy Te mit adsz a ruhához! Saját magad üzenetét. Nézzük, melyek ezek az üzenetek!

Üzenet 1: Ne a divatot kövesd. Te vagy az egyedibb.

A korok divatjai a korokkal együtt változnak. Ráadásul azokon belül is végigsöpör több divathullám. Ám belőled csak egy van! Légy magadtól egyéniség! Ha valaki holnap azt mondja, a punkfrizura az új divat dalmatamintás szoknyával, hordanád? Fogadd el, hogy fontosabb a saját divatod! Ne törődj vele, ha valamilyen ruhád szembejön veled az utcán! Kivéve akkor, ha nincs benne senki. Akkor már megértjük az aggódást. Mielőtt megveszel egy ruhadarabot, bizonyosodj meg arról, hogy azt tényleg azért veszed, mert kiegészít Téged, még inkább azért, mert Te is őt. Ne azért vedd meg, mert éppen mindenki azt hordja! Ha az ember egy állandóan mozgó dolgot (ez esetben: divatot) kerget, előbb vagy utóbb azon kapja magát, hogy önmagát sem fogja tudni elkapni. 

Üzenet 2: Ha film lennél, a ruhád lenne a szinkronhangod!

Ne legyen céltalan, mit veszel fel: ahogy Te is, úgy öltözéked is mutassa: tartasz valahová. És itt nem feltétlen arra gondolunk, hogy a boltba. Sokkal inkább az életre: tartasz a célod felé. Ez magabiztosságot ad a mindennapokhoz is! Mutatunk pár újdonságot, amikkel kitűnhetsz a tömegből. 

Üzenet 3: Ne válts, folytass valami meglévőt!

Adott a stílusod. Adott a kedv, hogy elmész vásárolni magadnak. Jól sikerült vizsga? Sikeres állásinterjú? Egyszerű kikapcs egy hosszú nap után? Teljesen mindegy. Adott a vásárlási vágy, hogy megajándékozd magad. Ilyenkor az emberben felmerül a gondolat: ha megtetszik neki valami nem hozzá való, lehet, hogy egész idáig rossz volt a kialakított stílusa. Ám ez nincs így. Bízz magadban, a pillanatnyi fellángolás nem egyenlő azzal, hogy jól is áll valami. Olyan ruhadarabot válassz, amely kombinálható a korábbi darabjaiddal! Így meg is jutalmazod magad, de nem felejtesz rá meglévő gardróbodra sem. Elkerülheted a pazarlást úgy is, ha akciós darabokat vásárolsz! 

Üzenet 4: Ne csak a próbafülkében törődj a ruhával!

…Hanem azon túl is! Kihozod, megveszed, de mielőtt bármit is kezdesz vele otthon, nézd meg, mit ír a címkéje! Kis dolognak, olykor szőrszálhasogatásnak tűnhet ez, de sokkal több ideig tartod meg a ruha jó minőségét, ha nem 60 fokon mosod, miközben már a 40 is sok lenne neki. Légy körültekintő! Ez önfegyelemre tanít!

Üzenet 5: Tanuld meg az első négyet – fogalmazd meg magadnak az ötödiket!

Válassz jól magadnak ruhát, amelyekről tudod, hogy időtálló viseletek lesznek. Mindig légy velük gondos, meghálálják. Úgy bánj velük, ahogy akkor bántál, mikor kifizetted őket! Használd a gondosságod, a magabiztosságod! A slusszpoén pedig, hogy ez nemcsak a ruhákra igaz, hanem az élet sok más területére is. De milyen vicces, hogy a ruhák is lehetnek jó tanácsadók! Neked mi lenne az ötödik üzeneted a ruhák palackpostájában?

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb is!

Puszi: Barby